Свято Вишиванки

2014-12-01

/Files/images/den_miru/DSC05237.JPG

Вишита колоссям і калиною,

Вигойдана співом солов’я,

Звешся величаво – Україною,

Земле зачарована моя!

26 листопада у Тальнівській санаторній школі відбулося свято Вишиванки.

З самого ранку атмосфера у школі була святковою: діти одягнені у національні костюми, в коридорах лунала українська пісня. Після уроків в актовій залі школи відбувся патріотичний захід «Україно моя, ти одна, як життя!», який відкрився хореографічною композицією «Лише у нас на Україні» у виконанні дівчаток 8 та 9 класів. Всі присутні полинули у запалюючу подорож сторінками історії та стежками нашої країни, зазирнули у минуле наших предків, дізналися про їх традиції та захоплення.

Сторінку «Державні символи України» почесно провели учні 10 класу. Із вірою у світле майбутнє учні розповідали про Герб, Прапор та Гімн України. Завершила цю сторінку Юлія Волянська піснею «Нехай квітує Україна».

«Рослинні символи України» - наступна сторінка, про яку вдало розповіли нам учні 6 класу, які перевтілилися у істориків, лікарів, поетів, вчених. Своєю невеличкою прес – конференцією вони донесли до всіх глядачів, що рослини: калина та верба – це символи краси та мужності, а ще мають дуже корисні та лікувальні властивості. І завершили свій виступ шестикласники піснею «Одна калина». Україна має ще й народні символи. Про них розповіли учні 7 класу. Мамина пісня, батьківська хата, дідусева казка, бабусина вишиванка – це наша родовідна пам’ять. А таночок «Рушничок», який виконали дівчатка 7 класу, особливо був гарний та колоритний, бо зібрав у собі вишивку із багатьох сіл Тальнівського району.

І завершилася наша подорож останньою сторінкою під назвою «Українські національні страви», яку дуже добре представили учні 11 класу. Цікава презентація про національні та корисні, поживні і смачні страви та танок «Вареники» зірвав у залі бурхливі оплески. І поки глядачі оговтувалися, то дівчата у національному вбранні пригостили всіх бутербродами із салом та часником.

/Files/images/den_miru/DSC05247.JPG

Проведений захід був пронизаний патріотизмом та любов’ю до українського народу. Адже бути патріотом – це знати своє минуле та любити свою землю. А культура та мистецтво об’єднують людей та роблять їх добрішими.

В.М. Даниленко педагог - оганізатор

Кiлькiсть переглядiв: 191