День української писемності

2014-11-17

/Files/images/den_miru/P3093249.JPG

10 листопада 2014 року в Тальнівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради відбулось відкриття Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика та загальношкільна лінійка, присвячена Дню української писемності.

На святі були присутні учні школи з 2 по 11 класів, учителів, адміністрація школи. Ведуча заходу - вчитель української мови та літератури Дідківська Г.Г.

Як завжди свято розпочалось урочистою піснею країни - Державним гімном України. Ведуча свята зупинилась на основних віхах розвитку і становлення української мови. Перегортаючи сторінки усного журналу з застосуванням засобів мультимедійних технологій, всім присутнім надана корисна та важлива інформація про слово, книгу, їх творців.

/Files/images/den_miru/P3043710.JPGДідківська Г.Г. у своєму виступі охарактеризувала велику патріотичну роль канадського підприємця українського походження, мецената Петра Яцика, який вніс вагомий вклад у розвиток українознавства не лише на Заході, а й на Україні. Проведення щорічного мовного конкурсу серед молоді має на меті виховати справжніх патріотів України, любителів та знавців рідного слова.

Запропоновано учням школи підтримати цю благодійну місію – стати учасником І етапу Міжнародного конкурсу ім. П.Яцика.

Кiлькiсть переглядiв: 188