Захист прав дітей у нашій державі

2017-12-05

/Files/images/gruden17/20171201_150432.jpg

4 грудня, до місячника правових знань, для учнів 8 класу Тальнівської санаторної школи було проведено тренінг «Захист прав дітей у нашій державі. Знай свої права.» Тренінг провела класний керівник Костяк Людмила Василівна.

Його мета: ознайомити учнів з правами та обов’язками , Декларацією прав дитини, Конвенцією про права дитини. Учитель розповіла, що кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.

Тренінг розпочався з «Таємничої хвилини», з якої ми зрозуміли, що людина - це найцінніший скарб на планеті Земля. Потім учнів було розділено на дві групи. Перша група ознайомила присутніх з Декларацією прав дитини, друга – з Конвенцією прав дитини. Щоб підняти настрій, спрямувати енергію в позитивне русло була запропонована гра «Чи знаєш ти зміст Конвенції про права дитини?». Діти з задоволенням виконували завдання. Закінчився тренінг вправою «Мікрофон». /Files/images/gruden17/20171204_081337.jpg

Дитина, як і кожна людська істота від народження має права. Ми визначили які права візьмемо з собою в життєву дорогу.

Учень 8 класу Блідко Дмитро

Кiлькiсть переглядiв: 226