Табір наш «Сонечко» зветься…

2017-06-18

/Files/images/cherven_2017/Екскурсія до відділення МНС.jpg

З метою реалізації Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей у літній період при Тальнівській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті працював пришкільний табір відпочинку та оздоровлення «Сонечко» з денним перебуванням учнів. Табір здійснював свою діяльність в одну зміну протягом 14 днів. При таборі функціонувало 5 учнівських загонів: «Промінці», «Капітошки», «Котигорошки», «Ромашки», «Олімпійці».

/Files/images/cherven_2017/Піратський день.jpg

Кожен день у таборі розпочинався лінійкою, де оголошувався план роботи на день. Щоранку на лінійці лунали назви і девізи загонів.

/Files/images/cherven_2017/Піратський день2.jpg Невід’ємною частиною табірного життя стала спортивно-масова робота. Тому щодня проводилась музична весела зарядка, різноманітні спортивні змагання, естафети, спортивно-туристичні ігри.

День психологічного розвантаження, День безпеки, День моди, День здоров'я, День танцю, День пісні,День журналіста, Олімпійський день – стали у таборі найулюбленішими і вже традиційними.

/Files/images/cherven_2017/Психологічний тренінг.jpg

А скільки завзяття, ерудиції повинні були проявити діти під час вікторин, конкурсів, ігор: «Кмітлива команда», «Що? Де? Коли?» « Чи знаєш ти Україну?», «Інтелектуальний спринт» та інші.

Відповідно до тематики таборової зміни було заплановано і здійснено пішохідно-тематичні та автобусні екскурсії по ознайомленню та вивченню природного, архітектурного, історичного надбання нашого краю. Вихованці табору відвідали парки та сквери рідного міста, вивчали флору та фауну. Побували учні в Черкаському зоопарку, відвідали меморіальний музей Т.Г. Шевченка, побували у музеї Великої Вітчизняної війни у місті Києві, відвідали національний музей-садибу М.І.Пирогова, а також Жашківський кінний завод.

/Files/images/cherven_2017/У пошуках скарбів.jpg

Учні були охоплені гуртковою роботою спортивного та творчого напрямків. Практичним психологом та соціальним педагогом школи були проведені тренінги та анкетування: «Що для мене цікаве у таборі?», «Дружба і товаришування», «Твоє життя – твій вибір», «Учнівська молодь: цінності та пріоритети».

За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку. Табір зачинив свої двері залишаючи почуття легкої задуми з приводу швидкоплинності всього, що відбувається.

Педагог-організатор В.М. Даниленко

Кiлькiсть переглядiв: 198