Акція Червона стрічка

2016-12-05

/Files/images/gruden_2016/DSCF8342.jpg

01.12.2016 року в Тальнівській загальноосвітній санаторній школі - інтернаті відбулася акція «Червона стрічка”, присвячена Всесвітньому руху в боротьбі зі Снідом.

Щорічно громадськість планети 1 грудня відзначає Всесвітній День Боротьби зі СНІДом. Його головна мета – привернути увагу до проблеми ВІЛ/СНІД, яка за своєю руйнівною силою не має собі рівних. Розпочавшись з поодиноких випадків у 80-х роках минулого століття, вона перейшла в третє тисячоліття, поширюючи страх та тривогу.

/Files/images/gruden_2016/DSCF8344.jpg

У 1988 році Організація Об’єднаних Націй офіційно оголосила 1 грудня Всесвітнім Днем Боротьби зі СНІДом. У цей день людство виражає солідарність з людьми, яких торкнулась епідемія. В цей день велика кількість жителів планети прикріплює до одягу червону стрічку.

Червона стрічка – це символ усвідомлення людьми важливості проблеми СНІДу. Чим більше людей одягне стрічки, тим буде гучніше лунати голос тих, хто потребує уваги до проблеми СНІДу і до проблем мільйонів людей, яких торкнулася ця епідемія. Червона стрічка – це символ скорботи та пам’яті про сотню тисяч людей, які загинули від жорстокої хвороби. Червона стрічка – це символ солідарності з тими людьми, які живуть зі СНІДом та ВІЛ інфекцією, їх рідними і близькими . Червона стрічка – це символ надії на те, що найблищим часом будуть знайдені ліки і вакцина від зараження ВІЛ\СНІД. Це символ підтримки наукових розробок і клінічних досліджень. Це символ участі в антиснідовій боротьбі в усьому світі. Вияв розуміння проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІД, які не мають кордонів, національностей, статі і віку, символ надії на те, що людство обов’язково переможе цю хворобу.

/Files/images/gruden_2016/DSCF8346.jpg

Акцію солідарності організували практичний психолог школи Чернишова І.Г. та педагог – організатор Даниленко В.М.

Участь у флеш-мобі взяли учасники шкільного психологічного театру та учнівського самоврядування. Одинадцятикласники приєдналися до руху в боротьбі зі Снідом, як вияву толерантності до людей, яких торкнулась ця проблема.

Кiлькiсть переглядiв: 173